5 kule snarveier du (kanskje) ikke visste eksisterte i Xact

1. Sett inn fra tekst

«Lim inn fra tekst» er en av de enkleste måtene å opprette enkeltspørsmål på.

Du kan kopiere tekst direkte fra Word, e-post, nettsteder og stort sett hvor som helst og lime den direkte inn i inntastningsvinduet.
Så lenge formateringen er riktig (du kan også endre den etter at du har limt inn teksten), går resten av seg selv.
Den første setningen regnes alltid som spørsmålsformuleringen, mens de følgende tolkes som svarkategorier. En enkelt setning regnes imidlertid som «Spørsmål som tekstfelt». Når du bytter seksjon (2xEnter), begynner spørsmålsformuleringen på nytt.

Hvis du klikker på «Sett inn fra tekst», kan du se en detaljert veiledning inne i "Vis hjelp", som viser deg hvordan du setter opp teksten din og hvilke andre alternativer "Sett inn fra tekst" tilbyr.
Du kan også finne et eksempel på formatering her: https://www.surveyxact.dk/kursusmaterialer/.
Bla nedover og last ned «Sett inn spørsmål fra tekst».

2. Videresending etter endt besvarelse

Hvordan ferdigstiller du egentlig spørreskjemaene dine?
Visste du at du kan videresende respondentene til et hvilket som helst nettsted - for eksempel en tilpasset underside på organisasjonens hjemmeside?

Med denne funksjonen kan du veilede respondenten videre etter at de er ferdige med å svare, og holde dem litt lenger. Det er også en unnskyldning for å gi dem et spesialtilbud, be dem om å delta i en ny undersøkelse eller gi dem materiale for å lære mer om et gitt emne.

Det er kun fantasien som setter grenser, og det tar mindre enn ett minutt å sette det opp.
I Spørreskjemaets meny klikker du på «Avansert». I nedtrekksmenyen klikker du på «Videresend respondent etter endt besvarelse» og setter inn lenken din. Det er alt du trenger å gjøre.

 

3. Automatiske e-postvarsler

Du kan automatisk motta et e-postvarsel når en respondent har fylt ut et spørreskjema, svart noe spesifikt (f.eks. «Veldig dårlig») eller oppfylt forhåndsdefinerte kriterier.

Dette er spesielt nyttig for PULS, SPOT og andre regelmessige undersøkelser der det også er viktig å kunne reagere raskt.

Men det er ikke bare administratorer som kan være mottakere - det er også respondentene selv.
En e-post som automatisk sendes til respondenten etter at undersøkelsen er fullført, er en enkel og effektiv måte å gi respondentene mulighet til å melde seg på spesielle arrangementer, tilbud eller andre ting.

Det kan også være at du ønsker å gi en ekstra liten takk til alle som deler sine tanker i en «Gode råd»- eller «Ekstra»-boks.

Oppsettet er allsidig, og det er helt opp til deg hvilke handlinger som utløser en automatisk e-postmelding.
I spørreskjemaets meny klikker du på «Avansert». I nedtrekksmenyen klikker du på «E-postvarsler». Velg deretter «Opprett ny».

 

4. Opprett tidsplan for automatisk sending

Du kan lage dine egne tidsplaner for datainnsamling.

Dette betyr at du kan angi at utsendelsene, samt e-post- og SMS-påminnelser, skal sendes ut automatisk.
Ikke bare sparer dette deg for mye manuelt arbeid, det betyr også at du ikke trenger å holde styr på det internt eller ha hele den detaljerte planen i et annet system/dokument.

Og kanskje det beste av alt? Det tar mindre enn ett minutt å lage en tidsplan.

I datainnsamlingsmenyen klikker du på «Datainnsamlingsplan» helt til høyre. Her kan du opprette nye tidsplaner og se/redigere gamle tidsplaner. Du kan også deaktivere eksisterende tidsplaner.

 

5. Bruk visningsfiltre og unngå bryet med tusen åpne faner

Visningsfiltre lar deg filtrere på alle rapporter og sammendrag.

Dette betyr at du aldri trenger å ha flere forskjellige faner åpne samtidig for hvert enkelt seminar, kurs osv. og deretter bla gjennom dem for å finne visningen du leter etter.

I stedet kan du filtrere på stort sett alt du (eller lederen din) ønsker.

I de relevante menyene klikker du på «Filtre». Her kan du opprette nye planer og se/redigere gamle planer. Du kan også deaktivere eksisterende planer.